Elevplakater og Jonstruptraditioner

Søndag den 5. februar 2023 kl. 14

Signe Holm-Larsen

For første gang kan seminaristernes kreative plakater for de mange traditionsrige fester nu beses i Jonstrupsamlingen. De ældste er fra 1913 og de yngste fra 1982. Kom og se de mange fine hjemmelavede plakater, og hør mere om fester, skovtu-re og optagelsesritualer mv. på seminariet.

Signe Holm-Larsen viser plakater og fortæller om elevtraditionerne, og efter søndags-fortællingen er der mulighed for at se nogle af plakaterne, som til lejligheden er ud-stillet i samlingen. Her kan man som altid også se den permanente udstilling og den aktuelle særudstilling om anskuelsesundervisningens smukke tavler.

De mange elevtraditioner på Jonstrup udsprang af kostskolemiljøet og  udviklede sig over tid. De fleste knyttede sig til særlige festligheder og lokaliteter.

Her ses plakaten for aftenunderholdningen ved fastelavnsfesten i 1935.

Hvor og hvornår

Søndag den 5. februar 2023 kl. 14

Egeskolens klasselokale i stueetagen i bygning E
Jonstrupsamlingen. Jonstrupvej 288, indgang E, Værløse.

Flere arrangementer