Julestue i Jonstrupsamlingen

4. december 2022 kl. 14

Signe Holm-Larsen

Så er julen igen over os, og Jonstrupsamlingens Venner inviterer til julehygge med fokus på de gamle juletraditioner på Jonstrup, som vi bl.a. kender fra seminarieelevernes muntre beretninger og plakater.

Tag en pause fra alle de mange gøremål, som hører julen til. Lad travlheden hvile et par timer, og kom og lyt til årets julehistorie, som læses af Signe Holm-Larsen fra frivilliggruppen. Arrangementet foregår kl. 14 i samlingen på 1. sal i bygning E.

Plakat Juleauktion 15.12.49

Blandt julefestens indtægtskilder var den store auktion. Genstandene til auktionen blev indsamlet nogle dage før jul fra elever, lærere og omegnens handlende. Det kunne være alt fra lærerfruernes lagkager til elevernes glemte gymnastiksko. Indtægterne blev fordelt mellem eleverne ved lotteri som et tilskud til rejseudgifterne, når man skulle hjem til jul. Plakaten fra julen 1949 er fra seminariets  bibliotek.

Hvor og hvornår

4. december 2022 kl. 14

Jonstrupsamlingen. Jonstrupvej 288, indgang E, Værløse.

Flere arrangementer