Eksamener på Jonstrup og karakterer før og nu!

Søndag den 4. februar 2024 kl. 14

Signe Holm-Larsen

Læreruddannelsen fører primært frem til en ansættelse som lærer; i de første mange år helt frem til begyndelsen af 1900-tallet oftest til en stilling som enelærer i en landsby-skole. Signe Holm-Larsen fortæller om eksamener på Jonstrup, om historiske og nuværende karakterskalaer, om samlingens karaktertavle fra 1806, om eksamensbeviser og også om Jonstrup Statsseminariums særlige højere dimisbevis.

Kom også og se vores nye, mere synlige indgangsdør, og der er mulighed for at betale kontingent for 2024 direkte til kassereren personligt 

Plakat for dimissionsfesten fredag d. 20

Denne plakat for dimissionsfesten fredag d. 20 er en af de 152 elevproducerede plakater, som Jonstrupsamlingens frivilliggruppe har genfundet og hjemtaget fra seminariebiblioteket på det nye Jonstrup i Lyngby. Dimissionsfesten foregik efter sidste eksamensdag og blev indledt med en tur til søen Afrodites Øje og mindestenen, som blev rejst i 1917. Plakaten har hverken måned eller årstal, men det var heller ikke nødvendigt i plakatens her-og-nu-situation.

Hvor og hvornår

Søndag den 4. februar 2024 kl. 14


Jonstrupsamlingen. Jonstrupvej 288, indgang E, Værløse.

Flere arrangementer