Efterårsferieåbent i Jonstrupsamlingen

19.-22. oktober

Igen i år er Jonstrupsamlingen åben i skolernes efterårsferie. Kom sammen med børn og børnebør­n og se Jonstrupsamlingens nye særudstilling ”Se, lær og forstå? – om anskuelsesundervisningen og dens tavler”.

Tag familien med i Jonstrupsamlingen

Der er mange anskuelsestavler at se på, fx denne boplads fra yngre stenalder, og der er også nogle at røre ved. Brug udstillingen til en generationssnak om, hvordan det var, da farfar og mormor gik i skole, gå på opgavejagt sammen, og vind præmier.

Anskuelsesundervisningen blomstrede i danske skoler i begyndelsen af 1900-tallet og betød et nybrud, fordi fokus blev rettet mod forståelse frem for udenadslæren. Tavlerne blev i mange skoler benyttet længe efter, især i naturfagene.

Hvor og hvornår

19.-22. oktober

Jonstrupsamlingen. Jonstrupvej 288, indgang E, Værløse.

Flere arrangementer