Værløse Rytterskole fylder 300 år

3. september

Ingrid Markussen

I 300-året for byggeriet af Værløse Rytterskole fortæller idéhistoriker og professor emer. Ingrid Markussen om Værløse Rytterskole som en af de 240 rytterskoler, der blev oprettet i perioden 1721-27.

Ingrid Markussen belyser rødderne til de kongelige skolers oprettelse og fortæller om overgangen til kommunalt skolevæsen efter 1814 samt giver nogle indblik i, hvad børnene lærte i Værløse Rytterskole før og efter 1814.

 

Fortællingen foregår kl. 14 i Egeskolens klasselokale i stueetagen i bygning E. Efter søndagsfortællingen er der åbent i både den permanente udstilling og særudstillingen om anskuelsesundervisningens smukke tavler.

Lille Værløse Rytterskole

Lille Værløse Rytterskole, opført i 1723, var en af de få bygninger i landsbyen, som overlevede branden i 1794, måske takket være tegltaget. Skolen, der lå midt i landsbyen, led trods flere udvidelser af pladsmangel og blev derfor i 1867 erstattet af en nybygning, som først i 1950 blev afløst af den nuværende Lille Værløse Skole, hvor den karakteristiske rytterskoletavle stadig ses.

Hvor og hvornår

3. september kl. 14

Egeskolens klasselokale i stueetagen i bygning E
Jonstrupsamlingen. Jonstrupvej 288, indgang E, Værløse.

Flere arrangementer